Avast Pro Antivirus

8 Totale Score
Avast pro antivirus

Beveiliging
8
Gebruikersgemak
8
Functies
8.5
Systeembelasting
8
Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
anvast antivirus software

Aantal installaties

  • 1+

Compatibel met

  • Windows XP t/m Windows 10Avast Pro Antivirus richt zich voornamelijk op bedrijven en biedt naast eenvoudige internetveiligheid ook een aantal interessante extra’s, waaronder de beveiliging van je thuisnetwerk. Avast Pro Antivirus voert de basistaken goed uit, voor enkele extra functies is enige technische kennis vereist.

Avast is vooral bekend geworden door het gratis beschikbaar stellen van hun programma voor thuisgebruikers. Hiernaast ontwikkelde Avast de Pro Antivirus specifiek voor de zakelijke markt. Bij aanschaf van Avast Pro Antivirus ontvang je een licentie voor 1 jaar. Je krijgt hiervoor de basis functie van de gratis versie plus handige extra functies tot je beschikking.

PROS:

  • Hoge scores in de onafhankelijke antivirus tests
  • Veilig internetbankieren
  • Intelligente antivirus software

CONS:

  • Trage scans
  • Password manager is vrij beperkt

Functies en scanresultaten van !avast antivirus

In onafhankelijke tests scoort Avast Pro Antivirus bovengemiddeld. Het programma voert de essentiële internet security taken naar behoren uit. De anti-phishing functie werkt niet veel beter dan de standaard browserbeveiliging en heeft vrijwel geen toegevoegde waarde. Wel wordt het systeem door deze Pro versie veel minder zwaar belast. Daarnaast is het programma eenvoudig in gebruik en is de interface duidelijk. Zo zie je in één oogopslag de beveiligingsstatus van je systeem en bedien je eenvoudig alle functies van het programma.

Doordat de meeste routers draaien op processors en besturingssystemen zijn deze vaak even kwetsbaar voor dreigingen als gewone computers. Avast ontwikkelde hiervoor de thuisnetwerkbeveiliging. Deze beveiliging gaat na of je router naar behoren is ingesteld en controleert onder andere de sterkte van het wachtwoord. Ook ontvang je een melding als je Wi-Fi kwetsbaar is en niet goed beveiligd is.

Avast Pro Antivirus beschikt over enkele handige extra functies, waaronder SecureDNS, Sandbox en SafeZone. SecureDNS beschermt je router tegen het zogenoemde DNS hijacking waarbij de internet verbinding vervalst wordt. Hierbij hebben hackers het voornamelijk op bankgegevens gemunt. Binnen de Sandbox-omgeving is het mogelijk om onbetrouwbare bestanden te testen in een afgeschermde omgeving. Zo is de veiligheid van de computer gegarandeerd. Hier is echter wel enige technische kennis voor vereist. De SafeZone browser biedt extra bescherming bij het internetbankieren.

Conclussie

Avast Pro Antivirus is hiermee een goed programma die op de basisfuncties goed presteert. Daarnaast zijn er veel handige extra’s voor kleine ondernemers te vinden en is vooral de thuisnetwerkbeveiliging een goede toevoeging. Dit incombinatie met de hoge score in de onafhankelijke test van AV-Test maakt avast tot een uitstekendekeuze. Als jij na het lezen van deze review nog niet overtuigd bent vergelijk dan eens alle virusscanners op onze virusscanner vergelijk pagina waar alle functies duidelijk naast elkaar zijn gezet.

 

Avast pro antivirus
Avast pro antivirus
€ 39,99