Bitdefender Total Security multi device

10 Totale Score
Bitdefender Multi Device

Beveiliging
10
Gebruikersgemak
8.5
Functies
10
Systeembelasting
9
Gebruikers Beoordeling: 4.5 (2 stemmen)

virusscanner bitdefender

Compatibel met

 • Windows
 • Mac (OSX)
 • Android
 • Ipad/Iphone (iOS)

 

 

Het complete antivirus programma Bitdefender Total Security multi device is een bundeling van verschillende uiteenlopende beveiligingsfuncties ineen. Bitdefender is geschikt voor zowel Windows als Mac en mobiele apparaten. Bitdefender is drie jaar op rij gekozen als best bekroonde antivirus programma. Dit is vooral te danken doordat het programma zeer compleet is. Ook werken al deze verschillende functies van de virusscanner goed. Bitdefender wordt als security suite dan ook door diverse wereldwijd actieve review- en software test websites aangeraden.

Een security suite gaat verder dan een normaal antivirus programma en biedt enkele andere belangrijke veiligheidscomponenten. Deze andere functionaliteiten zijn het maken van een online back-up van de computer en het optimaliseren van de pc. Ook bestaat de security suite uit andere veiligheidsfuncties om de computer optimaal te beschermen en het beste te laten functioneren. Bitdefender Total Security multi device biedt een groot aanbod van diverse veiligheidscomponenten en wordt daarom ook wel een total security pakket genoemd. Dit houdt in dat het programma niet alleen gezien kan worden als virusscanner, maar dat het programma een totaalaanbod aan nog veel meer beveiligingsfuncties biedt. Op deze manier biedt het programma de computer een volledige bescherming.

Vertrouwde interface

Wie al eerder heeft gewerkt met andere producten van Bitdefender of een oude versie van Bitdefender Total Security valt bij het openen van deze nieuwe versie gelijk op dat het dezelfde interface heeft. Op die manier stap je eenvoudig over en kun je gelijk met het programma overweg. Voornamelijk omdat de bediening niet veel is veranderd ten opzichte van eerdere versies van de antivirus software. Ook is Total Security multi device geheel in lijn met andere programma’s en andere producten van Bitdefender. Het verschil bij Bitdefender Total Security multi device is dat bij dit programma alle componenten ingeschakeld zijn. Bij de internet security suite zijn een klein aantal onderdelen uitgeschakeld. Bij het antivirus plus programma zijn nog iets meer functies uitgeschakeld. Bitdefender Total Security onderscheid zich dan ook door het aanbod van andere functies en niet qua uiterlijk en bediening.

PROS:

 • Best getest door onafhankelijke labs
 • Geschikt voor Windows, Android, Mac en iOS
 • 5+ Installaties
 • Alle denkbare functies aanboord

CONS:

 • Gebruikers gemak had iets beter gekund

Licht in gebruik

Veel andere antivirus software doen hun werk goed, maar beïnvloeden daardoor wel het functioneren van de computer. Bitdefender Total Security multi device gaat hier anders mee om en beïnvloedt de prestaties van de pc niet. Bij de meeste apparaten waarop dit programma is geïnstalleerd wordt geen meetbare impact op de opstarttijd gemeten. Bij computers met minder krachtige componenten kan wel een kleine invloed op de opstarttijd worden gemeten. Bij vrijwel de meeste computers is dit niet het geval wat dit antivirus programma zeer gebruiksvriendelijk maakt.

Uitstekende beoordeling

Als je Bitdefender Total Security multi device aanschaft en installeert op je computer weet je zeker dat de software van uitstekende kwaliteit is. Bitdefender is door verschillende onafhankelijke laboratoria met een expertise op het gebied van antivirus software aan een test onderworpen. Deze laboratoria geven het antivirus programma allen een zeer goede waardering. Onderzoeksbureau Dennis Technology Labs reikte maar liefst een AA-level certificering uit aan Bitdefender Total Security. Deze certificering is de op één na hoogste beoordeling van vijf levels.

Bitdefender Total Security is ook getest door AV-Comparatives. Dit onderzoeksbureau is al jaren gespecialiseerd in het testen van antivirus software en staat erom bekend niet mild te zijn in de beoordeling van deze software. Bitdefender Total Security werd als zeer goed beoordeeld door AV-Comparatives. Dat dit doorgaans zo strenge onderzoeksbureau zo’n goede beoordeling uitdeelt aan Bitdefender zegt absoluut iets over de kwaliteit van het antivirus programma.

 

smarthphone beveiligd met bitdefender softwarwe

 

Extra mogelijkheden

Bitdefender Total Security multi device is een zogenoemd standalone antivirus programma. Dit houdt in dat het programma compleet is doordat er meerdere functies aan toegevoegd zijn. Zo is het een complete bundel van meerdere veiligheidsprogramma’s. Enkele van deze extra functies zijn de Wallet, de wachtwoordenmanager en de zogenoemde SafePay functie. Wallet is een functie waarbij je gebruik maakt van de veilig portemonnee, waarin allerlei gegevens zorgvuldig en veilig worden bewaard. Met de wachtwoordenmanager kun je veilig wachtwoorden instellen en beheren en met SafePay beschik je over een veilige omgeving waarin je veilig kunt betalen.

Daarnaast beschikt de software van Bitdefender ook over een Rescue Mode. Deze reddingsmodus zorgt ervoor dat je computer in een speciale modus wordt herstart indien er dreigingen en rootkits worden gevonden die niet normaal kunnen worden verwijderd. Deze speciale herstart modus zorgt voor opschoning en herstel van je systeem.

Een andere extra functie binnen de software is de zogenoemde File Shredder. Deze functie zorgt ervoor dat gevoelige bestanden niet hersteld kunnen worden nadat je ze verwijderd hebt van je systeem. Als je bepaalde bestanden in bezit hebt die je graag voor jezelf wilt houden kun je deze bestanden verwijderen met behulp van de File Shredder. Ook met forensische technologie zijn deze bestanden dan niet meer te vinden.

Een ander indrukkende extra functie waar Bitdefender Total Security over beschikt is de phishing filter. Deze functie filtert bestanden voor phishing uit het systeem. Het detectiecijfer van deze filter van Bitdefender was vijf procentpunten hoger dan van Norton Security. Tot voor kort werd het filter van Norton gezien als het beste filter op de markt. Dit is een opvallende prestatie, omdat de meeste concurrenten niet in de buurt kwamen van de prestaties van Norton Security.

Prestatieverbetering

Bitdefender Total Security multi device beschikt ook over een zogenoemde pc tune-up functie, wat neerkomt op een optimaliseringsfunctie voor je systeem. Zo kun je met deze functie eenvoudig je systeem verversen door de 1-klik optimizer te starten. Bij deze functie wordt schijfruimte vrij gemaakt door onder andere ongewenste bestanden te verwijderen. Ook worden onjuiste registratiegegevens van de computer gehaald en nutteloze sporen opgeruimd. Daarnaast wordt de browser opgeschoond. Voordat je deze optimizer functie start krijg je een overzicht te zien van wat deze functie precies doet.

Naast deze optimizer functie beschikt Bitdefender ook over een Registry Cleaner. Hierbij krijg je tijdens het proces te zien wat er precies wordt schoongemaakt zodat je weet wat er met je computer gebeurt. Ook kun je ervoor kiezen om je systeem bij het opstarten te laten optimaliseren om zo de prestaties te verbeteren. Deze functies kun je naar eigen inzicht inschakelen en uitschakelen.

Tenslotte beschikt de software over een Duplicate Finder. Bij deze functie worden dubbele bestanden opgespoord en verwijderd. Uiteraard blijft het originele bestand op je systeem behouden. Hierdoor heb je geen dubbele bestanden meer op je computer en benut je de schrijfruimte op een ideale manier.

 

telefoon met virusscanner

Overige functies

Naast eerder genoemde functies beschikt Bitdefender Total Security over tal van andere functies die niet in een specifieke categorie zijn te plaatsen. Zo vind je ook een spamfilter aan in het software pakket. Deze filter is eenvoudig te gebruiken in combinatie met programma’s als Outlook, Outlook Express of Windows Mail. Om te achterhalen hoe goed de spamfilter werkt is de spamfilter aan verschillende tests ondergaan. Bij deze tests onderschepte de filter 95 procent van de spam in de mailbox, 0,8 procent van de mail kwam onterecht aan in de spambox.

Ook beschikt Bitdefender Total Security over een firewall. Het grote voordeel van deze firewall is dat de software duidelijk is over de te nemen beslissingen. Zo gaat de software zelf aan de slag om vreemd gedrag te herkennen en te controleren en krijg je niet zelf de vraag of je een bepaalde handeling wilt toestaan of niet.

Daarnaast tref je een functie aan voor het inschakelen van ouderlijk toezicht. Dit gaat gepaard met een eenvoudig te gebruiken online omgeving. Hier kun je eenvoudig instellen wat ieder kind in het gezin wel en niet mag zien. Zo kun je aanstootgevende pagina’s weren, maar ook aangeven wanneer gebruik mag worden gemaakt van het internet. Ook de bekende sociale media netwerken kunnen worden gecontroleerd. In vergelijking met andere programma’s van concurrenten is Bitdefender met al deze extra functies zeer uitgebreid te noemen.

Encryptie van bestanden

icon van bitdefenderTegenwoordig zijn er verschillende virussen actief die ervoor zorgen dat je je eigen bestanden niet meer in kan zien. Om deze bestanden te beschermen kun je ze plaatsen in een digitale kluis. Bitdefender codeert deze bestanden en plaatst ze in een speciale map op je schijf. Als deze kluis wordt afgesloten kan niemand hier meer bij, ook de virussen die hier actief naar zoeken kunnen er dan niet meer bij.

Om gebruik te maken van deze functie word je door een paar eenvoudige stappen geleid door de software. Hierbij selecteer je eerst de bestanden die je wilt beschermen, daarna selecteer je de kluis die je hiervoor wilt gebruiken. Een kluis maak je eenvoudig aan door een locatie aan te wijzen met daarbij een wachtwoord.

Anti-diefstal

Bitdefender Total Security beschikt ook over een gebruiksvriendelijke anti-diefstal functie. Via deze functie kun je eenvoudig je gestolen apparaat lokaliseren. Je ontvangt dan een kaart metdaarbij de locatie van je apparaat. Ook kun je het gestolen apparaat op afstand vergrendelen. Diegene die je apparaat dan in bezit heeft kan er dan niets meer mee. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de harde schijf van je gestolen apparaat op afstand te laten wissen. In tegenstelling tot het vergrendelen van je apparaat is het wissen van je schijf een onomkeerbaar proces.

Online back-up

Als je een abonnement afsluit bij de software van Bitdefender ontvang je 2 gigabyte aan online back-up ruimte. Via deze ruimte kun je bestanden veilig opslaan op een plek waar niemand anders bij kan. Deze ruimte kun je benaderen via de SafeBox functie die je in het programma aantreft. Doordat je met je persoonlijke account in kunt loggen heb je overal beschikking tot de bestanden die je hebt opgeslagen in deze SafeBox. Ook kun je een nieuw aangeschafte computer eenvoudig synchroniseren door Bitdefender te installeren en de SafeBox aan te zetten. Zo beschik je op je nieuwe systeem gelijk over je persoonlijke bestanden.

Conclusie

Wij kunnen in onze review van Bitdefender total security multi device alleen maar positief zijn. Alhoewel de verschillende functies die via het hoofdpaneel geselecteerd kunnen worden na selectie wat jou bij de instelingen brengt van de betreffende functie iets duidelijker had gemogen zijn er geen negatieve punten te vinden aan dit totale beveiligingspakket. De licentie omvat 5 installaties op Windows, Andoid, Mac of iOS voor de iPhone en iPad.

Bitdefender laat wederom in verschillende laboratorium tests zien dat het nog zo als verwacht nog steeds tot de beste virusscanners behoord, zo niet de beste. Zo wel PCMAG als AV-Test geven deze scanner een score van 99 procent van de 100. Daarmee laat Bitdefender de meeste concurrent ver achter zich en is daarom de beste keus die u kunt maken betreffende de keus in antivirus software.

 

Bitdefender total security multi device
Bitdefender total security multi device
€ 79,95

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter