BullGuard Internet Security

9.5 Totale Score
Bullguard Internet Security

Beveiliging
10
Gebruikersgemak
9
Functies
10
Systeembelasting
7.5
Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
antivirusscanner bullguard

Aantal Installaties

  • 3+

Compatibel met

  • Windows XP t/m Windows 10

 

BullGuard is in 2002 opgericht en daarmee één van de jongere bedrijven in de antivirus industrie. In tegenstelling tot vele andere programma’s is BullGuard vanaf het begin ontwikkeld als een totale beveiligingsoplossing. BullGuard is een relatief klein bedrijf, maar heeft wel veel trouwe klanten die met volle tevredenheid gebruik maken van de producten van BullGuard. Dit geldt ook voor BullGuard Internet Security.

BullGuard Internet Security is geschikt voor het installeren op meerdere apparaten. Het programma kan dan ook op maximaal drie verschillende apparaten worden geïnstalleerd. Heb je maar één apparaat om te beschermen dan biedt BullGuard andere producten aan. Internet Security beschikt naast de uitstekende antivirus component over verschillende andere functies, waaronder een krachtige firewall, systeembackup, ouderlijk toezicht en diverse opties om je systeem te optimaliseren.

Installeren

Het downloaden en installeren van BullGuard Internet Security verloopt soepel en snel. Het programma is dan ook ongeveer 80 procent kleiner dan andere antivirus programma’s. Tijdens de installatie worden nieuwe viruspatroon bestanden gedownload zodat je gelijk up-to-date bent. De installatie duurt ongeveer 5 tot 7 minuten. Na de installatie dien je de computer te herstarten om de configuratie van de firewall af te ronden. Ook dien je een BullGuard account te registreren tijdens het installatieproces.

 

PROS:

  • Top score in de onafhankelijke antivirus tests
  • Goede anti phishing bescherming
  • Locale en cloud backup

CONS:

  • Enigszins makkelijk te om zijlen parant control
  • Spamfilter filtert niet alle spam emails er uit

Interface en scanresultaten

Bij het eerste gebruik van BullGuard wordt gelijk een systeemscan uitgevoerd. De duur van deze scan is onder andere afhankelijk van het aantal bestanden en programma’s die op de computer zijn geïnstalleerd. Na het scannen wordt het hoofdscherm getoond. Dit zogenoemde dashboard heeft een helder en overzichtelijk uiterlijk. Hierbij krijg je keuze uit zeven verschillende onderdelen van het programma, waaronder antivirus, firewall en back-up. Naast deze zeven onderdelen zijn er nog aparte knoppen voor het updaten van het programma en een knop om de instellingen te openen.

Na het klikken op één van de zeven onderdelen opent een nieuwe scherm waarbij de instellingen worden getoond. Daarnaast beschikt iedere tegel over een keuzelijst waarbij je snel een actie kunt kiezen. Hierdoor navigeer je heel eenvoudig door de verschillende onderdelen.

Bij het starten van de scan valt als eerste de snelheid van het programma op. BullGuard gaat zeer snel opzoek naar bedreigingen binnen je bestanden. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de scan het brongebruik te verlagen. Dit heeft geen merkbare invloed op de scan zelf. Ondanks de hoge snelheid vindt BullGuard Internet Security wel alle bedreigingen en virussen.

Conclusie

BullGuard Internet Security is één van de beste complete suites die verkrijgbaar zijn. Het programma blinkt in alles wat ze aanbieden uit en voornamelijk in de verwijdering van virussen en malware. Daarnaast zijn de vele extra’s een welkome aanvulling op het pakket. Zo is het optimaliseren van de computer, de back-up en het ouderlijk toezicht eenvoudig in gebruik en erg toegankelijk. Daarnaast wordt het met de kwetsbaarheidstest eenvoudig om snel het besturingssysteem up-to-date te houden. Ook de spamfilter is van goede kwaliteit, echter kan dit wel voor enige vertraging zorgen. BullGuard Internet Security ontving in verschillende onafhankelijke tests dan ook een topscore in beveiliging.

 

BullGuard Internet Security
BullGuard Internet Security
€ 59,95