McAfee LiveSafe review

8 Totale Score
Mcafee LiveSafe

Beveiliging
8.5
Gebruikersgemak
7.5
Functies
8.5
Systeembelasting
8
Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
mcafee LiveSafe
Compatibel met

  • Windows
  • Android
  • Mac (OSX)
  • iPhone / iPad (IOS)

 

Een gemiddeld gezin beschikt tegenwoordig over meerdere pc’s, macs, tablets en smartphones die allemaal beschermd moeten worden. Dit in tegenstelling tot vroeger, waarbij vaak maar één familie pc aanwezig was. McAfee LiveSafe heeft dit goed begrepen en je kunt elk toestel in je huishouden met dit programma beschermen.

Er is dan ook geen specifiek limiet op het aantal apparaten dat je voorziet van McAfee LiveSafe. Wel wordt misbruik onmogelijk gemaakt door McAfee. Hierdoor kun je bijvoorbeeld niet alle leden van je voetbal team tot je huishouding rekenen. Je ontvangt dan een melding van McAfee met de mededeling dat dit niet de bedoeling is.

Systemen toevoegen aan je licentie
Om apparaten toe te voegen dien je een eigen LiveSafe account aan te maken. Dit kan direct door middel van de online aankoop van het programma of door de productcode in te voeren. Als je nog niet over een McAfee account beschikt kun je deze eenvoudig registreren. Als je account geregistreerd is word je gevraagd om in te loggen. Hierna kun je McAfee installeren op het apparaat dat je dan gebruikt of via e-mail een snelkoppeling opvragen om het programma op een ander apparaat te installeren. De toegangscode zit verwerkt in de download die je dan start, hierdoor hoef je die niet nog eens in te vullen.

Wat allemaal geïnstalleerd kan worden hangt af van het type apparaat wat je gebruikt. Zo kun je voor pc’s en macs de security suite en SafeKey password manager installeren. Op Android en iOS smartphones kun je naast de mobiele beveiliging van McAfee ook SafeKey en Personal Lock installeren. Personal Lock is een beveiligd systeem voor cloudopslag. Voor BlackBerry smartphones is ook een mobiele editie beschikbaar. Ook kan de mobiele beveiliging en SafeKey op Kindle Fire tablets worden geïnstalleerd.

 

PROS:

  • 1 Licentie voor alle apparaten
  • Top notering in de onafhankelijke tests
  • Compatibel met alle grote besturingssystemen

CONS:

  • Beperkte mogelijkheden voor IOS
  • Minimaal ouderlijk toezicht

Bescherming voor Windows

microsoft windows LiveSafe Internet Security, gelijkwaardig aan McAfee Internet Security 2015, kan geïnstalleerd worden op al je pc’s. Bij Windows-apparaten blokkeer je onder andere virussen, malware en spyware met LiveSafe Internet Security. Ook ongewenste programma’s kun je verwijderen. Daarnaast biedt het programma Wi-Fi beveiliging en web beveiliging. Ook biedt het diverse hulpprogramma’s om de prestaties van je pc te optimaliseren. Daarnaast is er ook een functie voor ouderlijk toezicht aanwezig en biedt het programma anti-spam aan. Bij LiveSafe Internet Security ontvang je een onbeperkt aantal licenties, zo kun je alle apparaten in je huishouden voorzien de software.

Verschillende onafhankelijke antivirus laboratoria hebben McAfee als zeer goed gewaardeerd. Zo is onder andere de firewall functie redelijk, echter mist dit enkele geavanceerde functies die wel bij andere antivirus programma’s te vinden zijn. Daarnaast is de phishing detectie niet altijd even sterk, maar functioneert alsnog beter dan bij veel andere programma’s. Ouderlijk toezicht is beperkt tot de basisfunctionaliteit, namelijk het filteren van inhoud en een internet tijdsplanning.

Bij de web reputation service van SiteAdvisor worden de snelkoppelingen van zoekresultaten gemarkeerd met iconen die aangeven of de snelkoppeling veilig, dubieus of gevaarlijk is. Daarnaast zijn er nog andere handige functies inbegrepen, zoals de veilige verwijdering van gevoelige bestanden, een kwetsbaarheidsscanner die ontbrekende patches installeert en een functie om browsersporen te wissen en onnodige bestanden te verwijderen. Deze virusscanner voor Windows is al met al een uitstekende keuze voor jouw pc.

Bescherming voor Mac

appleMcAfee LiveSafe is ook gechikt voor Mac en is de nieuwste versie van McAfee Internet Security voor Mac. LiveSafe biedt Mac bescherming tegen onder andere allerlei malware, virussen, Trojaanse paarden en bots. Daarnaast worden alle downloads gescand, waaronder bestanden die je ontvangt via instant massaging of e-mail. Ook kan het programma elke externe schijf scannen die je aansluit op je Mac.

Ook bij de Mac versie krijg je de web reputation service van SiteAdvisor. Deze functie gaat verder dan alleen het identificeren van dubieuze en besmette sites. De Mac versie identificeert ook de snelkoppelingen van onder andere sociale media netwerken en kan zo worden ingesteld om de toegang tot sites te blokkeren die niet als veilig gemarkeerd zijn. Deze functie is vergelijkbaar met de SiteAdvisor Live functie die ook in het McAfee programma Total Protection 2015 zit. De browser add-ons van McAfee worden wel ondersteund door Safari en Firefox, niet door Chrome.

De Netguard firewall functie voorkomt dat je Mac zich verbindt met verdachte servers, botnets of andere gevaarlijke sites. Deze controle functie geeft precies aan welke netwerkactiviteiten zijn toegestaan voor elk afzonderlijk programma. In tegenstelling tot de pc versie, mist de Mac versie het instellen van spamfilters en het ouderlijk toezicht.

Bescherming voor Android

Android-logoMcAfee LiveSafe scant nu je gehele Android apparaat op malware. Daarnaast wordt elke nieuwe applicatie door het programma gescand zodra het geïnstalleerd wordt. Als LiveSafe constateert dat de nieuwe applicatie riskant is krijg je een gedetailleerde beschrijving tot je beschikking waarin duidelijk staat uitgelegd wat er mis is. Een volledige scan van je Android apparaat duurde tijdens enkele tests langer dan de scans van andere programma’s.

Als je Android apparaat gestolen wordt of als je het toestel kwijtraakt kun je bij het LiveSafe portaal inloggen. Daarmee kun je het apparaat op afstand vergrendelen, lokaliseren of uitwissen. In tegenstelling tot andere soortgelijke producten wordt je apparaat door McAfee niet alleen gewist, ook de fabrieksinstellingen worden opnieuw ingesteld. Een verloren telefoon kan worden teruggevonden door de zogenoemde Scream functie, hierbij maakt de telefoon een echt schreeuw geluid. Via het online portaal en de gecodeerde sms-berichten kun je antidiefstal acties laten uitvoeren.

Daarnaast kan McAfee LiveSafe voor Android alle gegevens op je telefoon back-uppen en herstellen. Dit is inclusief foto’s en video’s die op je apparaat gevonden worden. Deze functie biedt daarom meer dan andere mobiele veiligheidsapplicaties. Deze zijn vaak beperkt tot een back-up van je contacten. Je hebt door de online pagina altijd toegang tot de gegevens van je back-up.

McAfee waarschuwt voor applicaties die je persoonlijke gegevens blootstellen, hiermee bescherm je je privacy. Zo kan het onder andere ongewenste gesprekken en teksten blokkeren. Ook kan je LiveSafe zo instellen dat voor het lanceren van specifieke applicaties een pincode vereist is. Hierdoor kun je pottenkijkers onder andere uit je e-mail applicatie en sociale netwerken houden.

McAfee LiveSafe voor Android biedt ook de nieuwe functie Capture Cam. Met deze functie kan je een momentopname maken van diegene die je toestel in handen heeft. Deze opname kun je daarna naar jezelf doorsturen, samen met de locatie van het apparaat. Daarnaast waarschuwt de wifi beveiliging je als je apparaat verbonden wordt met een hotspot die geen codering heeft. Ook verbreekt het gelijk de verbinding indien het programma een hack techniek detecteert. Dit gaat voornamelijk om de spoofing van de techniek Address Resolution Protocol. Je kunt andere mobiele apparaten beschermen door vanaf je eigen Android toestel een link te sturen. Het programma voor Kindle Fire biedt geen Personal Locker functie aan, voor de rest is de ondersteuning gelijk aan de Android versie.

Bescherming voor iOS

appleApple heeft van huis uit zijn eigen iOS besturingssysteem al goed beveiligd. Hierdoor wordt het voor malware schrijvers moeilijker om een iOS systeem te infecteren. Ook voor beveiligingssoftware wordt het moeilijker een uitgebreid programma te maken. De iOS versie van McAfee LiveSafe is dan ook veel beperkter dan de Android versie.
Zo bevat de iOS versie geen antivirus component. De LiveSafe online console kan worden gebruikt om het apparaat te lokaliseren als je het apparaat kwijt bent of als het gestolen is. Ook wordt de locatie doorgegeven als de batterij bijna leeg is. Via LiveSafe is je iOS apparaat niet op afstand te vergrendelen, wel kun je contacten wissen en een luid alarm af laten gaat.

Ook kun je een kopie plaatsen van belangrijke foto’s en video’s in de Secure Vault. Deze veilige kluis wordt beschermd door een pincode. Het LiveSafe programma van McAfee kan niet de originele bestanden verwijderen van je apparaat, wel wordt er een waarschuwing gegeven als je dit zelf vergeten bent te doen. Als er tot drie keer toe een verkeerde pincode wordt ingevoerd wordt de Capture Cam geactiveerd. Er wordt dan automatisch een foto genomen. Het programma stuurt daarna de foto en de locatie op via e-mail.

Bovenstaande functies behelst zo ongeveer alle opties die LiveSafe voor iOS je biedt. Als McAfee dit programma aan zou bieden voor een vast aantal licenties is het wellicht niet de moeite om ervoor te betalen. Echter is het aantal apparaten niet beperkt, dit maakt het programma interessanter om aan te schaffen.

Extra functies

McAfee LiveSafe is niet alleen geschikt om de bescherming van je apparaten te beheren. In het programma zijn nog enkele andere zeer handige extra functies ingebouwd die niet aanwezig zijn in andere producten van McAfee. Een handige functie die LiveSafe biedt is SafeKey password manager voor wachtwoordbeheer. Deze functie wordt aangeboden in samenwerking met LastPass en beveiligt en beheert al je wachtwoorden. Daarnaast vult het automatisch webformulieren in met de gegevens die je zelf heb opgegeven.

Een andere handige extra functie van SafeKey is dat het via Google Authenticator een speciale code naar je smartphone kan sturen. Op deze manier is twee-factor authenticatie mogelijk, zodat een ander niet met je account aan de haal kan. Daarnaast beoordeelt

Conclusie

Met de introductie van de nieuwe lijn beveiligingssoftware is doet Mcafee weer mee met de beste virusscanners. In voorgaande jaren kwam Mcafee niet zo goed uit de test en stond het bekend om het vertragen van de computer en de onmogelijke deinstallatie procedure. Dit is verleden met Mcafee LiveSafe welke het systeem niet meer extreem vertraagd en een stuk gemakkelijk is te verwijderen, maar waarom zou je? LiveSafe scoort bijna 100 procent in de test van het respectievelijk AV-Test en komt ook nog eens met een licentie voor een onbeperkt aantal installaties! Ja jij leest het goed met één licentie alle apparaten in je huishouden beschermen. Stel je gaat dis misbruiken door je hele voetbalteam te voorzien van een installatie dan valt dit op bij Mcafee waardoor de service geblokkeerd kan worden. Doe je zelf dus een lol en houd het bij je eigen huishouden.

 

Mcafee LiveSafe
Mcafee LiveSafe
€ 89,99