Norman Security Suite Pro

6.5 Totale Score
Norman Security Suite Pro

Bescherming
7
Gebruikersgemak
10
Functies
4
Systeembelasting
7.5
Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!

Aantal installaties

  • 1+


Compatibel met

  • Windows


 

In deze nieuwe versie van Norman Security Suite Pro is ten opzichte van voorgaande jaren weinig tot niets veranderd. Zo beschikt Norman nog steeds over een opmerkelijk slechte installatieprocedure. Na het downloaden van Security Suite Pro 11 kwam na de installatieprocedure als eerste versie nummer 10 naar voren. Je krijgt dan een melding om de computer opnieuw op te starten, zodat het programma de installatie volledig af kan ronden. Na de herstart van de computer komt wel gewoon de juiste versie van Norman Security Suite Pro tevoorschijn. Wederom moet hierna weer opnieuw opgestart worden. Deze installatieprocedure kan als erg onhandig worden ervaren. Vooral omdat het onnodig veel tijd kost voordat de virusscanner volledig is geïnstalleerd. Bij vele andere programma’s van concurrenten is een herstart niet eens nodig.

Positief aan deze software is dat na de installatieprocedure de virusscanner zich meteen update en begint met het ophalen van de laatste virusdefinities. Hierdoor weet de virusscanner de meest recente virussen te herkennen zodat het de computer kan beschermen tegen deze dreigingen.

PROS:

  • Bescherming tijdens internetbankieren
  • Nederlandstalige helpdesk
  • Gebruiksvriendelijk

CONS:

  • Slechte score in de onafhankelijke antivirus tests
  • PC moet meerdere malen opnieuw opstarten tijdens installatie

Eigenschappen en functies van de security suite

De gebruikers interface van Norman Security Suite Pro 11 is hetzelfde gebleven als bij de vorige versies van het programma. De interface is dan ook erg duidelijk en overzichtelijk. Dit is voornamelijk te danken aan de simpele vormgeving. Door op de functie instellingen te klikken kom je bij de  firewall en de functie voor het ouderlijk toezicht. Verder is het zeer eenvoudig om een snelle, volledige of aangepaste scan te starten.

De firewall is vrij eenvoudig in te stellen en compleet aan te passen aan je eigen wensen. De spam filter is alleen actief als je computer beschikt over een software pakket voor e-mail, zoals Outlook of Windows Mail. Beschikt je computer niet over een dergelijk software pakket dan staat er in het menu dat de anti spam verlopen is. Als je Norman Security Suite Pro 11 via de eigen officiële website aanschaft krijg je van de virusscanner leverancier gratis een online back-up opslag van 5 gigabyte.

Ten opzichte van de vorige versie van Norman Security Suite Pro is de bescherming score flink verbeterd. Voorheen was deze score nog wel eens onder het gemiddelde. Een ander pluspunt is dat de verschillende functies in het instellingen menu beschikken over een goede Nederlandstalige uitleg.

Conclusie

De virusscanner biedt niet veel extra (nieuwe) functies voor een security pakket en oogt daardoor vrij kaal. Wel is het een goede virusscanner door de eenvoudige en gebruiksvriendelijke firewall, antispam en ouderlijk toezicht. Hierbij is voornamelijk de firewall goed in te stellen. De interface is daarnaast erg overzichtelijk en eenvoudig. De installatieprocedure is matig tot slecht te noemen, vooral door de tijd die het in beslag neemt. Norman Security Suite Pro 11 lijkt meer een upgrade van de vorige versie dan een volledig nieuwe versie van het programma.

 

Norman Security Suite
Norman Security Suite
€64,45