Trend Micro Internet Security

8 Totale Score
TrendMicro Internet Security

Beveiliging
9
Gebruikersgemak
8
Functies
8.5
Systeembelasting
8.5
Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!

trend micro internet security 10

Compatibel met

  • Windows

Aantal installaties

  • 3+

 

Spam filtering en firewall bescherming worden in de productlijn van de meeste leveranciers van veiligheidssystemen, voorbehouden aan hun security suite (veiligheidssuite). Trend Micro is hierin royaal en voegt de antispam functie toe aan de zelfstandige antivirus. Trend Micro Internet Security € 44,95 per jaar voor drie apparaten heeft geen eigen firewall, maar steunt op de firewall van Windows. Over het algemeen is het een goede veiligheidssuite, vooral als je het ouderlijk toezicht niet echt nodig hebt.

Het hoofdvenster van de suite ziet er bijna hetzelfde uit als die van de antivirus, met bovenaan vier iconen voor de componenten en daaronder in het midden een grote ronde knop voor de scanner. Zowel in de zelfstandige antivirus als in de suite hebben de knoppen dezelfde namen, Device (apparaat), Privacy (privacy), Data (gegevens) en Family (gezin). Echter, als je op die knoppen klikt om naar de betreffende pagina’s te gaan, merk je dat de suite toch wat meer te bieden heeft.

Resultaten

De onafhankelijke antivirus testlaboratoria die Trend Micro testen, geven het over het algemeen een goede beoordeling. In het bijzonder, gaf Dennis Technology Labs aan Trend Micro een AAA, de hoogste rating. In de tests van de AV-Test Institute kwam Trend Micro dichtbij de maximaal haalbare score. Bovendien werden alle tests van AV-Comparatives goed doorstaan, hoewel de allerhoogste waardering niet werd gehaald.

De meeste leveranciers van beveiligingssoftware behouden de spam filtering component voor hun uitgebreide veiligheidssuites, maar niet Trend Micro. Het spam filter component van deze antivirus werkt uiterst nauwkeurig.

In deze suite zul je geen volledige firewall treffen.Voor de bescherming tegen poortscans en andere aanvallen van buitenaf steunt Trend Micro op de (weliswaar effectief) firewall van Windows. Zelf bevat het wel een “Firewall Booster”, dat het doel heeft om botnets en gerelateerde aanvallen te weren.

PROS:

  • Hoge scores in de onafhankelijke tests
  • PC Optimalisatie
  • Social media security scan

CONS:

  • Beperkt ouderlijk toezicht
  • Geen eigen firewall

Gezondheid van de PC en andere apparaten

De instellingen van de antivirus component worden weergegeven op de Device (apparaat) pagina. Op deze pagina vindt je ook de PC Health checkup (pc gezondheidscontrole) en de Protect Another Device functie (bescherm een andere apparaat). De PC Health Checkup van Trend Micro begint met een evaluatie van het huidige optimalisatie niveau van je pc. Deze algemene beoordeling bevat onder andere informatie over de beschikbare schijfruimte, de privacy instellingen en hoe snel het functioneert.

Met een klik zie je welke problemen het zijn die de scanner voorstelt om op te lossen. Zo als bijvoorbeeld updates die nog niet zijn geïnstalleerd of dat de Windows firewall uitgeschakeld is.

Door op de knop Make Improvements (breng verbeteringen aan) te klikken worden de gevonden verbeterputten automatisch geactiveerd.  Een ander optie was het vinden en verwijderen van overbodige dubbele bestanden, een leuke functie, ook in Bitdefender Internet Security heeft deze functie inbegrepen. Een andere optie is bijvoorbeeld het controleren op updates voor Java. Over het algemeen, was de optimalisatie scanner eenvoudig te gebruiken en het leek ook goed werk te doen.

Met één licentie kun je Trend Micro op maximaal drie pc’s of Macs installeren. Als je Mac kiest krijg je “Trend Micro Antivirus for Mac”. Je hoeft maar te klikken en je krijgt een email met een download link (snelkoppeling) en de nodige serienummer.

Privacy en gegevens functies

av-test award voor trendmicro securityDe standalone (zelfstandige) antivirus markeert snelkoppelingen in zoekresultaten en op de pagina’s van social media. Het gebruikt groene, gele en rode highlights (accenten) en pictogrammen om respectievelijk veilige, dubieuze en gevaarlijke pagina’s te identificeren. Met de volledige veiligheidssuite krijg je extra bescherming voor je social media accounts.

De privacy scanner zal je instellingen op Facebook, LinkedIn, Google+ en Twitter controleren of je ze correct hebt geconfigureerd. Hier bij kun je denken aan instelingen als het delen van toepassingen met derden (Linkedin), het beschermen van je tweets zo dat ze enkel  zichtbaar zijn voor je vrienden (Twitter). Ook onveilige instellingen in Chrome, Firefox en Internet Explorer worden gecontroleerd door de scanner.

Data Theft Prevention (diefstalpreventie van gegevens) is uitgeschakeld tot het moment dat je hem aanzet en specifieke persoonlijke gegevens toevoegt die je niet verzonden wilt vanaf je pc. Je kan items toevoegen zoals adres, telefoonnummer en creditcardnummer. Als een data stelende Trojan (trojaans paard) deze gegevens naar zijn thuisbasis probeert te versturen, zal het mislukken. Als het je hindert om zelf deze gegevens te versturen, kun je het passeren door de invoer van een wachtwoord. Let op dat Data Theft Prevention het beveiligde verkeer (https) niet kan filteren en er is niets dat een data stelende Trojan kan tegenhouden als het een https verbinding gebruikt.

Je weet waarschijnlijk dat, wanneer je een bestand naar de prullenbak verplaatst, het bestand niet wordt vernietigd en zelfs nadat je de prullenmand leegt, de gegevens van de verwijderde bestanden nog altijd op de schijf zitten, beschikbaar voor forensisch herstel. Als dat een mogelijk probleem kan zijn kun je de Secure Erase functie (veilig wissen) gebruiken op de Data (gegevens) pagina. Standaard overschrijft het gewoon de gegevens van een bestand voordat ze worden verwijderd. Dit moet voldoende zijn om ongedwongen herstel te voorkomen. Voor zeer gevoelige bestanden kun je kiezen om ze zeven keer te overschrijven waarna elke herstel simpelweg onmogelijk wordt.

Basis ouderlijk toezicht

Het ouderlijke toezicht systeem van Trend Micro is niet veranderd sinds de vorige versie en is dus nog steeds beperkt tot de basisfuncties. Het content filter kan worden geconfigureerd, voor de gebruikersaccount van elk kind, om websites te blokkeren uit 27 voorgedefinieerde categorieën, in vijf groepen. Je kan een weekrooster aanmaken voor toegang tot internet en het aantal uren beperken die het kind per dag op het web kan surfen. En je kan het gebruik van specifieke programma’s blokkeren, of het gebruik ervan beperken tot een vooraf bepaalde schema.

Het content (inhoud) filter doet zijn werk en, gezien dat het https pagina’s aan kan, kan niet worden omzeild via een beveiligde anonieme proxy. Het is browser onafhankelijk en we konden geen manier vinden voor een slimme tiener om het uit te schakelen.

De URL’s in zoekresultaten worden ook door Trend Micro gefilterd. Een Google image search (zoeken naar afbeeldingen) naar naakte mensen leverde tonnen van resultaten, waarvan ongeveer de helft werd geblokkeerd. We zijn niet geheel overtuigd van de criteria die gebruikt worden om de URL’s te blokkeren want de foto’s die het doorliet waren allemaal nogal expliciet. En als je de grootte van het browser venster full screen maakt, zie je al het geblokkeerde inhoud terug. Het beste is het ouderlijk toezicht systeem te dwingen om Safe Search (veilig zoeken) te gebruiken.

Sommige bewakingssystemen van het ouderlijk toezicht registreren alle URL’s die bezocht worden. Trend Micro doet alleen verslag van de geblokkeerde URL’s. Gebruikers kunnen een samenvattend verslag bekijken of dieper graven in een gedetailleerd verslag waar het aangegeven wordt wie bijvoorbeeld geprobeerd heeft om ondeugende foto’s te bekijken of op zoek is gegaan naar hoe je een bom kan bouwen.

Heb je de ouderlijk toezicht functie echt nodig in je veiligheidssuite, dan kun je beter een suite kiezen die meer nadruk legt op deze functie.

Lichte invloed op de prestaties

Door het gebruik van de Trend Micro suite zal je waarschijnlijk op de meeste systeem geen grote vertraging merken. Maak jij gebruik van een computer uit de middeleeuwen dan is er kans dat het systeem een vertraging op loopt maar bij huidige systemen moet dit geen merkbaar verschil opleveren. Bij gebruikt van TrendMicro wordt het opstarten een klein beetje vertraagd en tijdens het verplaatsen van grote hoeveelheid duurt dit iets langer dan wanneer je TrendMicro niet geïnstalleerd hebt.

Conclusie

De antivirus component van deze suite is misschien wel het beste deel. De onafhankelijke laboratoria geven hier een score van goed tot geweldigd. De meegeleverde antispam bewees vrij nauwkeurig te werken. En het is heel nuttig als het leidt tot de markering van gevaarlijke koppelingen in zoekresultaten en social media.

Trend Micro Internet Security biedt een aantal handige functies, maar een van de grote, ouderlijk toezicht, is niet echt compleet. En natuurlijk je moet genoegen nemen (hoewel het goed werkt) met de Windows firewall omdat de suite geen eigen firewall bescherming bevat.

 

TrendMicro Internet Security
TrendMicro Internet Security
€ 44,95