Intego Mac Internet Security X9

9.5 Totale Score
Intego Mac Internet Security X9

Beveiliging
10
Gebruikersgemak
10
Functies
9.5
Systeembelasting
10
Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!

virusscanner intego

Compatibel met

  • Mac (OSX)

 

 
Intego Mac Internet Security X9: een goede koop
Dit softwarepakket presteert goed en beveiligd je Apple computer beter tegen virussen en malware. Onderstaand kun je meer lezen over Intego Mac Security, tevens verschaffen we je meer informatie over het beveiligingen van Apple computers in het algemeen.

Pluspunten Intego Mac Internet Security X9
– Beveiligt uitstekend tegen malware
– Geen nadelige gevolgen op je computer
– Gebruikersvriendelijk
– Leuke extra functies zoals een firewall
– Mogelijkheid om zelf scans in te plannen

Is het beveiliging voor Mac wel nodig?
Over het algemeen zijn Mac computers redelijk veilig omdat het besturingssysteem van Mac lastig te hacken is. Dat komt omdat het besturingssysteem is gebouwd op een Unix architectuur. Het is voor hackers erg lastig om door deze architectuur heen te dringen. Windows pc ‘s zijn vaker het doelwit van hackers omdat het Windowssysteem makkelijker te doordringen en Windows daarnaast een groter marktaandeel heeft dan Apple. Dit betekent meer gebruikers, dus meer mogelijke slachtoffers.

scan starten intego x9

Toch kan het verstandig zijn om je Apple producten extra beveiligen. Apple producten worden steeds populairder en daardoor richten steeds meer internetcriminelen hun pijlen ook op Apple en proberen ze nieuwe manieren te bedenken om door het systeem heen te breken. Dit zorgt ervoor dat er altijd risico’s blijven bestaan. Als je geen risico wil lopen is Intego Mac Internet Security X9 een goed softwareprogramma om je computer extra te beveiligen.

PROS:

  • Zeer effectief in het detecteren en blokkeren van malware
  • Exclusieve firewall (veel Mac beveiligingssoftware hebben dit niet)
  • Gebruikersvriendelijk
  • Leuke extra functies zoals een firewall
  • Weinig effect op de systeemprestaties van je Mac

CONS:

  • Weinig extra functies
  • Relatief duur
  • Geen web scanner voor de browser

intego x9 instellingen

3 efficiënte functies in één effectieve antivirusscanner

Intego Mac bestaat uit 3 programma’s:

1. NetBarrier: een firewall die inkomend en uitgaand internetverkeer controleer op malware.
Je kunt vooraf een profiel kiezen of er zelf eentje aanmaken. In het profiel kun je aangeven welke applicaties toegang krijgen tot het internet.
2. VirusBarrier: een virusscanner die scant op schadelijke virussen en malware.

Ook de scanner werkt met profielen. In de interface van het programma kun je een profiel uitkiezen. Hierbij selecteer je een bepaald niveau van bescherming: minimum, standaard of maximum. Vervolgens hoef je niets meer te doen en zorgt de scanner dat alles naar wens wordt gecontroleerd. Je kunt zelf ook nog scans inplannen. Dit is bij andere Mac security pakketten vaak niet mogelijk.

NetUpdate: dit bevat een lijst met alle schadelijke virussen die geregeld wordt bijgewerkt. Zo is dit programma in staat om ook bescherming te bieden tegen nieuwe en geavanceerde malware.

Conclusie

Uitstekende bescherming, weinig extra’s
Intego Mac Internet Security X9 biedt uitstekende bescherming tegen malware. Het is effectief in het detecteren en blokkeren van schadelijke virussen. Dankzij de firewall en NetUpdate maken nieuwe virussen geen schijn van kans. Wel moet gezegd worden dat in vergelijking met andere beveiligingssoftware voor Windows, Intego weinig extra functies heeft. Het bevat bijvoorbeeld geen ouderlijktoezicht of web scanner voor de browser. Als je op zoek bent naar een goede antivirusscanner met uitstekende firewall die extra beveiliging biedt dan is Intego Mac Internet Security X9 een prima beveiligingssoftware.

 

Intego Mac Internet Security X9
Intego Mac Internet Security X9
€ 79,95