AVG: introductie gratis virusscanner voor Mac OS X

appleAVG heeft een gratis virusscanner voor gebruikers van Mac OS X uitgebracht. Met deze gratis software van de Tsjechische organisatie voor computerbeveiliging, wil de organisatie dat het ook voor gebruikers van de Mac mogelijk wordt om de computer te beschermen. Hoewel grootschalige aanvallen met malware op Mac nog niet zijn voorgekomen, is de organisatie namelijk van mening dat het ondanks dit gegeven toch belangrijk is om je computer goed te beschermen. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, heeft het bedrijf daarom een gratis virusscanner voor Mac OS X geïntroduceerd.

Door de opkomst van de iPhone en de iPad, is het platform van Mac steeds populairder geworden voor kwaadwillenden op het internet. Hoewel gebruikers van Apple producten van mening zijn dat deze producten niet gevoelig zijn voor virussen, wil AVG daarom toch benadrukken dat er een risico bestaat bij het gebruiken van producten van Apple. Om ervoor te zorgen dat gebruikers van het platform van Mac hun producten kunnen beschermen, is er daarom een nieuwe AVG virusscanner geïntroduceerd die geschikt is voor Mac OS X Mountain Lion en Mavericks.

De nieuwe Mac virusscanner van AVG draait volledige op de achtergrond, maar kan wel realtime alle bestanden op de Mac computer controleren. Daar komt nog bij dat er tevens losse mappen en/of bestanden gescand kunnen worden en dat de virusscanner ook over een automatische updatefunctie beschikt, zodat je zelf eigenlijk niets hoeft te doen om de virusscanner te kunnen gebruiken. Je kunt de nieuwe virusscanner van AVG downloaden door naar AVG.com te surfen.

Tags: