Malware verwijderen

een met malware geinfecteerde computerAls je last hebt van malware dan wil je daar uiteraard zo snel mogelijk vanaf. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om dit te gaan verwijderen. Er zijn voldoende gratis softwareprogramma’s die snel je computer weer schoon kunnen maken. Goede programma’s om te gebruiken zijn Emsisoft Anti-Malware, HitmanPro en Malwarebytes Anti-Malware. Deze programma’s zullen de computer scannen op aanwezigheid van schadelijke programma’s. Mocht dit aanwezig zijn dan wordt dit ook weer verwijderd. Als u al een virusscanner geïnstalleerd heeft dan kan het zijn dat deze de malware niet waarneemt. Dit kan dan zijn omdat er nog geen updates vrij zijn gekomen voor dit probleem.

Het is dan ook aan te raden om naast een virusscanner ook andere beveiligingsprogramma’s te installeren. We gaven je net al drie voorbeelden van softwareprogramma’s die je kunt gebruiken als je last hebt van malware. Heb je nu een programma geprobeerd maar heeft deze niets gevonden dan kan het toch zijn dat je dan wel een infectie in je computer hebt zitten. Probeer dan ook eens een ander programma. Het kan best zijn dat het ene beveiligingsprogramma beter de malware kan verwijderen dan het andere programma. Wel is het aan te raden eerst het oude programma te verwijderen alvorens het nieuwe te installeren.

De geinstalleerde virusscanner speelt ook een belangrijke rol, de ene virusscanner is de andere niet. Bij het uitzoeken van een virusscanner is het belangrijk te kijken naar de testresultaten van de onafhankelijke antivirus test labs. Wij hebben de resultaten van de verschillende labs beken en de date verwerkt op de pagina over de beste virusscanners. Een virusscanner die minder goed uit de test komt heeft meer belang bij een malware scanner dan de betere virusscanners die misschien zonder extra ondersteuning de malware kunnen verwijderen. Dit is uiteraard afhankelijk van het soort malware.

 

Tags: