Mijn virusscanner is uitgezet door een virus

cel van een virusHelaas worden de makers van de malware steeds beter en zijn er mogelijkheden om je virusscanner zodoende schade toe te brengen zodat deze niet meer werkt. Malware kan dan niet meer worden gedetecteerd en kan zich dan verspreiden over je computer. Is je virusscanner al uitgeschakeld dan is het helaas al zover dat de malware zich heeft genesteld in je computer en je moet deze dan ook zo snel mogelijk zien te verwijderen. Dit doe je door een softwareprogramma te gebruiken wat de malware kan opsporen en kan verwijderen.

Wanneer de virusscanner uitgeschakeld is dan is het zaak rustig te blijven en niet meteen aan de slag te gaan met allerlei verschillende programma’s. Als je aan de slag gaat met bijvoorbeeld register-cleaners dan heb je kans dat het alleen nog maar erger gaat worden. Je wilt dat je computer weer schoon wordt en wij hebben een rijtje gemaakt van werkzaamheden die je beter niet kunt uitvoeren.

  • Ga niet direct een systeemherstel starten. Dit wordt bij een computer die geïnfecteerd is door malware altijd afgeraden.
  • Download niet meteen de eerste de beste register cleaner of een ander opschoonprogramma.
  • Kijk goed wat je probleem is en ga niet oplossingen van problemen proberen die erop lijken.
  • Zorg dat je voorzichtig bent met het gebruik van bepaalde removal-tools voor je virusscanner.

Virusscanner is uitgeschakeld door een virus, wat nu?

Als je virusscanner niet meer werk dan kun je gebruik gaan maken van een on-demand malwarescanner. Wij geven je een drietal programma’s die gratis te downloaden zijn en die je snel helpen de malware van je computer te verwijderen.

  • Emsisoft Anti-Malware
  • Emsisoft Emergency Kit

Wanneer je één van deze programma’s hebt gedownload en de malware is verwijderd dan kun je je eigen virusscanner verwijderen en deze virusscanner opnieuw installeren op Windows. Je computer is dan weer beveiligd en zal virussen blokkeren.

Tags: