Verwijderen van trojan wil niet lukken

trojaans paardDe technologie blijft zich steeds ontwikkelen en dat geldt helaas ook voor de mensen met kwade bedoelingen. Kijken we bijvoorbeeld naar een Trojaans paard dan kan het zijn dat deze niet te verwijderen is door je virusscanner. Dit kan onder andere als reden hebben dat het Trojaanse paard gebruik maakt van een belangrijk bestand in het besturingssysteem. Het kan ook zijn dat er bepaalde permissies gebruikt worden. Hierdoor krijgt de virusscanner dan geen toestemming van het besturingssysteem om deze te verwijderen.

Als we hier een concreet voorbeeld van geven dan kan het dus zijn dat je virusscanner een melding geeft van een virus maar dat je deze niet kunt verwijderen. Dit kan dan te maken hebben met het feit dat het virus in een bestand zit wat essentieel is voor het besturingssysteem. Als deze wordt verwijderd of in quarantaine wordt geplaatst dan start de computer niet meer op. Als dit het geval dan zal het bestand eerst vervangen moeten worden door een bestand wat schoon is. Hiervoor zijn er dan speciale scanners nodig.

Mocht je hier nu ook mee te maken krijgen dan is het raadzaam om eerst te kijken of er een update voor je virusscanner aanwezig is. Mocht dit het geval zijn dan download en installeer je deze update en vervolgens scan je de gehele computer nogmaals. Is het nu wederom niet mogelijk om het virus te verwijderen dan zijn er krachtige malwarescanners en removal-tools nodig om het virus te gaan verwijderen.

Wees echter wel voorzichtig als je deze programma’s gaat gebruiken. Wanneer je niet weet wat je doet dan kun je de problemen gaan verergeren. Zorg ook dat je een veilig programma gebruikt. De onderstaande programma’s hebben een goede reputatie en wij raden je dan ook aan deze te gebruiken als je last hebt van een virus wat niet te verwijderen is.

  • Emsisoft Anti-Malware
  • Emsisoft Emergency Kit
  • Malwarebytes Anti-malware

Behalve de trojaanse paarden is er ook nog spyware die zich diep kan nestelen in het systeem en daardoor lastig is te verwijderen. Wij hebben een spyware pagina gemaakt om jouw beter wegwijs te maken in de deze vervelende wereld.